I 1952 etablerte telegrafisten Henry Bjordal sin agenturvirksomhet Henry Bjordal AS, etter flere år som telegrafist på Amerika linjen. Han hadde gjennom sitt yrke som ung telegrafist opplevd mye med reise i store deler av verden samt utdannelse i New York.

1952-1972

Henry Bjordal opplevde når han kom hjem, et Norge med manglende tilgang på mange typer varer hvor klær av en av disse. Han opprettet et agentur selskap med import av klær til butikker. Henry Bjordal drev sin agenturvirksomhet med stor suksess med kunder i hele landet.

Han så tidlig at agenturene han kunne skaffe i Europa ikke alltid holdt mål for de klimatiske forholdene i Norge. Han tenkte at mulighetene ville vært mye større om han kunne starte sin egen produksjon av klær.

1972- 1978.

Sønnen Jan Bjordal startet i selskapet som en ung mann 21 år gammel i 1972. Etter noen år som salgssjef så han muligheten for å sette opp sin egen produksjon av regntøy og fritidsklær. Han vurderte flere potensielle land som hovedsete for produksjonen, men han hadde en tanke om at fjerne Østen kunne være et unikt sted for å etablere produksjon. En fjern tanke for de fleste i 1978. Et par år senere var produksjonen i full gang og Jan Bjordal hadde etablert seg som en av de første fra Norge med produksjon av regntøy og dunjakker i stor skala i Kina. Design og produktutvikling ble til i Bergen.

Jan Bjordal etablerte seg som en pionèr innen produksjon og utvikling av regntøy og ble omtalt som regntøykongen i Bergen.

1984 -1986

På begynnelsen av 80 tallet hadde selskapet med sin økende omsetning og stadig flere ansatte, vokst ut av sine lokaler i Bergen sentrum. I 1984 bygget selskapet et lager- og kontorbygg på Bønes like utenfor Bergen. Et bygg på 3500 kvm sto klart våren 1986.  Bygget ble selskapets nye hovedkontor.

1988- 1989

Jan Bjordal så at den stadige voksende kolleksjonen av regntøy og vanntett bekledning trengte et unikt varemerke som kunne markedsføres. Med selskapets beliggenhet i Bergen og faren sin maritime bakgrunn ble merket Navigare etablert. En del år senere ble også selskapes navn skiftet til Navigare Sport AS.

2015/2016 

I dag, tre generasjoner senere, er Navigare fremdeles en familiebedrift med hovedkontor i Bergen hvor barnebarn Rune Bjordal er daglig leder. Navigare er i dag en av norges største produsenter av regntøy og turbekledning, og har kunder i hele landet. Selskapet utvikler og tester produkter hver eneste dag,  slik at våre kunder skal ha de beste forutsetningene for å møte norsk natur på deres premisser. All design og produktutvikling finner fortsatt sted i Bergen,  hvor vi også tester tekniske løsninger for alle værforhold og utendørsaktiviteter. I 2015 ble det omsatt Navigare produkter for ca 75 millioner kr ut fra butikker i hele landet,  og selskapet er i stadig vekst.

 

omoss.jpg


Opp